• slide-1.jpg
  • slide-2.jpg
  • slide-3.jpg

ми хочемо розповісти про  питання, яке часто встає після свят (і не тільки) а саме - як видалити з паркету плями різного походження. Будь-яка пляма потребує особливого підходу, в залежності від його віку і характеру. Особливо це важливо для плям на поверхні паркету, адже дерево - матеріал досить ніжний, і сам по собі вимагає акуратного до себе ставлення. Нижче ми розглянемо найбільш поширені неприємності, що чекають господарів дерев'яних підлог, а так само методи боротьби з їх наслідками.                                                                                                                                                                                                                                                                                           фарба
Один з найбільш «популярних» типів плям, який може з'явитися вже в процесі обробки приміщення зі свіжим паркетом. Досить легко видаляється спиртовим розчином з процентним відношенням спирту до води 1: 3.
Жир, чорнило, фруктові соки
Ці здавалося б абсолютно різні типи плям можна видалити з поверхні паркету за допомогою теплої води з додаванням звичайного миючого засобу, або навіть прального порошку. Однак перестаратися з цими хімічними засобами не варто - потрібно використовувати строго необхідну кількість активних засобів, інакше це може привести до появи додаткових неприємних плям.
                                                                                                                                                                                                                                                                        Віск, жувальна гумка, смоли
Для видалення цих речовин слід попередньо їх заморозити за допомогою звичайного льоду. Після цього залишки забруднювачів можна легко розколоти і видалити руками або щіткою. На додачу до всього можна пройтися по місцях події миючим розчином
Губна помада, крейда, фломастери
Сліди цих у всіх сенсах барвників видаляються спиртовим розчином з відсотковим вмістом активної речовини 1: 1. Речовина це досить їдка, тому використовувати його потрібно тільки в рукавичках і  спеціальною губкою.
                                                                                                                                                                                                                                                                            Кров і сеча
Сліди біологічних рідин можна видаляти по-різному. Найчастіше вистачає і звичайної води, а іноді слід використовувати і додаткові миючі засоби. В особливо запущених випадках слід додати у воду трохи аміаку.
                                                                                                                                                                                                                                                                       Лак для нігтів
Один з найбільш рідкісних, але в той же час неприємних типів плям на дерев'яному паркеті. Так просто видалити його не вийде. Потрібно попередньо «замочити» пляма в ацетоні, а потім вже через деякий час - акуратно відмивати його насиченим спиртовим розчином, намагаючись при цьому не пошкодити поверхню дерева.

Слід так само відзначити, що кожен епізод косметичного ремонту паркетної підлоги неминуче тягне за собою необхідність покриття пошкодженого місця свіжим шаром декоративного покриття - лаку, мастики, або просто воску. Тільки так можна зберегти загальну цілісність і гідний зовнішній вигляд благородного підлогового покриття.

Автор: Юрій Шлапак, майстер з паркетних робіт

Дотримання технологій , чистота і порядок гарантовані.