• slide-1.jpg
  • slide-2.jpg
  • slide-3.jpg
Фінішне покриття підлоги визначає не тільки зовнішній вигляд, але і довговічність підлоги. Класичне покриття для паркету і дошки являється лак. Одні з найбільш популярніших марок лаку на українському ринку є bona і tover.
Для лакування паркету можуть бути обрані лаки на водній основі, або на основі розчинників. Водорозчинні лаки можуть бути поліуретановими, акриловими та уретан-алкідними і діляться на одно- і двокомпонентні. Однокомпонентні лаки еластичні, але їх міцність варіюється в області середніх показників.
Двокомпонентні лаки мають відмінні характеристики еластичності і міцності. Лаки на водній основі не пахнуть, на відміну від лаків на основі розчинників, які в даний час практично не використовуються.
Лаки діляться на глянсові, матові і напівматові. Бувають лаки безбарвні і тонуючі. Існують лаки, котрі викликають хімічну реакцію з деревом, внаслідок чого паркет темніє і набуває красивий відтінок.
Перед нанесенням лаку підлога обробляється грунтовкою, яка дозволяє знизити витрату лаку і запобігти згубний вплив вологи на деревину. Грунтовка, до того ж, проявляє природний малюнок дерева. Грунтовку наносять в 1-3 шари, потім лакують паркет двома шарами лаку з проміжним шліфуванням. Перед нанесенням лаку необхідно дочекатися повного висихання грунтовки. Деякі лаки вимагають після нанесення першого шару обробки гелем.
У процесі шліфування усуваються нерівності поверхні, прибирається шорсткість  і забезпечується необхідна чистота для хорошого зчеплення з  лаком . Гель використовується для заповнення поглиблень, в які провалився лак, щоб при повторному лакуванні добитися ідеальної поверхні. При нанесенні занадто великої кількості лаку він може відходити від паркету. У цьому випадку слід чітко дотримуватися інструкції. Витрата лаку становить, як правило, 400 г / кв. м. При його нанесенні деякі фахівці радять наносити спочатку матовий лак і лише фінішне покриття робити глянсовим. Один шар лаку, в залежності від його типу, висихає від 2 до 16 годин. Остаточне затвердіння покриття настає через 7-10 діб.

Дотримання технологій , чистота і порядок гарантовані.