• slide-1.jpg
  • slide-2.jpg
  • slide-3.jpg
Сучасна світова лакофарбова індустрія представляє велику різноманітність всіляких лаків паркетних покриттів. Їх можна розділити умовно на кілька груп: виготовлені на базі поліуретану, на основі штучних уретанізірованних смол, на базі поліуретан-акрилатних полімерів та ін.
Лаки, що виготовляються з використанням поліуретанової модифікованої дисперсії, інакше кажучи, вододисперсійні лаки, не змінюють колір деревини. Поліуретанові ж лаки надають їй насичені соковиті відтінки, як би "підпалюючи" деревину. Вважається, що лаки, розроблені на органічній основі, набагато міцніше водорозчинних аналогів. Це дійсно було так до недавнього часу. На сьогоднішній день завдяки новітнім технологіям з'явилися водні лаки, які перевершують по міцності органічних побратимів.
Головним недоліком водорозчинних лаків є достатньою великий термін набирания міцності. Паркет, покритий таким лаком, можна мити тільки через 10 днів після нанесення.
Лакове покриття після висихання може бути різного ступеня блиску. Залежно від цього вони поділяються на матові, напівглянсові і глянсові. Лакове покриття виглядає дуже красиво, підкреслюючи текстуру деревини.
Масляне покриття
Масляне покриття паркету
Масляне паркетне покриття виготовляється з природних інгредієнтів (лляне, соняшникова, таловоє, соєва олія та ін.) З додаванням штучних компонентів (наприклад, додавання поліуретану підвищує зносостійкість паркету). Масло при нанесенні на паркет практично повністю проникає в товщу деревної плашки, лише невелика кількість залишається на поверхні підлоги. Завдяки глибокій дифузії масла паркетна підлога стає більш міцним і зносостійким, хоча, на відміну від лаку, масло не утворює захисної плівки.
Залежно від кількості присутніх у маслі розчинників розрізняють кілька видів масляних покриттів. Масло з невеликою кількістю розчинників вимагає менше число нанесень, оскільки менше вбирається і, отже, швидше сохне. Масло з великою кількістю розчинника використовують в якості грунтовки або для оновлення покриття паркету.
Воскове покриття
Воскове покриття паркету
Віск з різними стабілізуючими присадками підсилює ефект міцності покриття. Залежно від рецептури складу воскового покриття варіюється, але, в основному, це комбінація лляної олії і бджолиного воску.
Шовковисто-матова вощена поверхню паркету захищена від вологи. Однак, такі підлоги не відрізняються особливою стійкістю до абразивних і механічних впливів.
Воски бувають прозорими (безбарвними) і відтіночними. В даний час стало популярним застосовувати покриття з ефектом тонування. Технологія нанесення воску на паркет аналогічна просочуванні маслом. Відмінність лише в тому, що віск має більш щільний склад, тому наноситься шпателем.
Паркетній підлозі з восковою просоченням потрібен ретельний кваліфікований догляд. Тому в даний час це покриття використовується не так часто.

Дотримання технологій , чистота і порядок гарантовані.