• slide-1.jpg
  • slide-2.jpg
  • slide-3.jpg

Що таке шліфування паркету і чим відрізняється від циклювання?
Шліфування паркету - сучасна технологія, при якій акуратно знімається невеликий, мінімальний верхній шар лакового покриття і невеликий шар дерева завтовшки 0,3-0,5 мм. Це дозволить продовжити життя Вашого паркету. У той час, як циклювання паркету являє собою зрізання паркету ріжучим інструментом - ручний цикль або циклювального машиною з ножовим барабаном. На сьогоднішній день циклювання трактується як застаріла технологія. Циклювальні машини поступилися дорогим шліфувальним машинам. Ось чому все частіше поняття циклювання паркету застосовується у значенні шліфування паркету.
Плюс до всього шліфування паркету сучасними шліфувальними машинами істотно зменшує викид деревного пилу. Ось чому шліфувальні машини називають "шліфовка без пилу".
Незалежно від того, старий чи новий паркет, його необхідно сумлінно відшліфувати, видаливши залишки масла, воску, жиру, силікону і пилу.
Для шліфування використовується спеціалізоване обладнання - шліфувальні машини: машина барабанного або стрічкового типу і плоско-шліфувальна машина. Машина барабанного або стрічкового типу застосовується для первинного шліфування, дозволяє зрівняти всі перепади між паркетними планками і отримати більш рівну і гладку поверхню підлоги. Плоскошліфувальна машина завершує шліфовку.
Певні породи дерева мають свої особливості і при шліфовці це важливо враховувати.

Шліфування паркету здійснюється в кілька етапів:
1. Попередня, або перша, груба шліфовка паркету
Починається шліфування паркету з обробки машиною барабанного типу. Вона дозволяє швидко і ефективно видалити основні нерівності і перепади, забруднення, зняти старий лак і очистити темні місця зі стертим лаком.
Шліфування машиною барабанного типу залишає невеликі рівці на паркеті, тому й називається грубою і після неї застосовується плоско-шліфувальна машина.

Шліфування обладнанням стрічкового типу на відміну від машини барабанного типу не залишає на підлозі рівців, з більш досконалою системою пилозбірника. В результаті отримуємо чудову якість обробленої поверхні підлоги.

Тому часто позначають плоскошліфувальний комплекс обробки поверхні, що забезпечує ідеальну якість обробки.
Він включає 2 етапи:
- Попередня обробка обладнанням стрічкового типу (вирівнювання)
- Тонка шліфовка плоскошліфувальна обладнанням

2. Тонка, або друга, шліфування паркету плоскошліфувальною машиною

Після підготовки паркету барабанною машиною починається чистове вирівнювання поверхні плоскошліфувальною машинною, яке покликане прибрати ознаки грубої шліфовки.

3. Шліфування країв уздовж стін і кутів спеціальної шліфувальною машиною

Ні одне приміщення не обходиться без важкодоступних місць - кути і краю кімнати, простору під під радіаторами опалення / батареями, сходів. Для обробки таких місць використовується спеціальна плоскошліфувальна машина і ексцентрикова вібраційна машина для чистової обробки країв. У випадку, коли плінтуса не демонтується, кути обробляють вручну.

4. Шпатльованіє щілин

Нарешті, після того, як поверхня паркету відшліфували і вирівняли, починаємо шпатлювання щілин.
Як правило, в спеціальний склад для приготування шпаклівки додається дрібний пил від оброблюваного паркету і змішується в пастоподібну масу. Приготовану шпаклівку за допомогою шпателя наносять на всю поверхню. Після цього заповнюють всі щілини, відколи, вибоїни пори деревини.
Багато обробники використовують вже готову шпаклівку, завдаючи її маленьким ручним шпателем на кожну щілину окремо. Такий спосіб не дозволяє домогтися високої якості, так як людина може не побачити і пропустити деякі щілини, а так само готова шпаклівка не завжди підходить за кольором.

5. Шліфування паркету після шпатлювання

Шпатлевке дають повністю висохнути і починають останню шліфування дрібним наждачним папером, за допомогою плоскошліфувальної машини. Шпаклівка забирається з поверхні і залишається тільки в щілинах і порах деревини.

6.Видалення пилу професійним пилососом

Шліфування паркету успішно завершена, залишки пилу збирають пилососом. Оптимально, коли шліфувальні машини мають пилозбірник, адже інакше пил осяде на стінах і стелі. Професійні шліфувальні машини дозволяють виконати якісну шліфовку великих площ без пилу і в короткі терміни.

Ціна шліфування паркету та інших робіт, терміни виконання та інша інформація за телефонами: +38 097 31 89 089 +38 063 37 00 522

Дотримання технологій , чистота і порядок гарантовані.