• slide-1.jpg
  • slide-2.jpg
  • slide-3.jpg

В даний час паркет вважається цілком традиційним і звичним видом підлогового покриття. Але так було далеко не завжди - кілька століть тому подібний дизайн інтер'єру здатні були дозволити собі лише найбільш заможні люди: паркет вважався розкішшю. Слово «паркет» народилося у Франції. Саме там вперше почали виготовляти фанеровані паркет і мозаїчне покриття для підлоги з деревини. Паркет видозмінювався разом з розвитком мистецтва і архітектури та в підсумку вже в 19-му столітті став одним з наймодніших підлогових покриттів в Європі.
А як у нас?

В Україні паркет набув поширення приблизно на початку 18-го століття. Рідкісні породи дерева не застосовувалися для його створення, в основному його виготовляли з м'яких сортів деревини: сосни, ялини та модрини. Природно, спочатку модна новинка прийшла в оселі знаті. Паркет тоді був щитовим, поверх підстави з соснового щита кріпили фанеру з витонченими візерунками з деревини. Століттям пізніше при виготовленні паркету стали використовувати і більш рідкісні породи дерева: сандал, палісандр, тютюнове та помаранчевого дерева. Різні фактури і кольору дозволяли створювати справжні дерев'яні картини на підлозі.

Доступним для різних верств населення паркет став лише наприкінці 19-го століття - саме тоді почалося його масове фабричне виробництво. Мабуть, тоді ж паркет і перетворився на найбільш поширене підлогове покриття, поки на час ні витіснений лінолеумом, що ввійшли в моду.
Сучасний дизайн квартир складно уявити без паркету - він знову увійшов у моду і по праву може претендувати на звання твори мистецтва: поєднання різних порід деревини дійсно дуже красиво виглядає практично в будь-якому інтер'єрі

Дотримання технологій , чистота і порядок гарантовані.