• slide-1.jpg
  • slide-2.jpg
  • slide-3.jpg

Щоб паркет служив довго, йому обов'язково потрібен захист. З цією роллю відмінно справляється паркетне масло, яке поступово завойовує першість у порівнянні з лаком. Чому ж все більше і більше віддають йому перевагу?
Переваги паркетного масла
При виробництві більшості паркетних масел використовують природні масла і натуральний бджолиний віск. Це робить їх екологічними, що важливо, особливо, коли мова йде про паркет в дитячій.
Масло перешкоджає попаданню в деревину вологи, але в той же час не закриває пори, даючи їй випаровуватися. Паркет «під маслом» «дихає», а значить, не деформується.
Покриття маслом дає можливість отримати багату палітру відтінків. Можна відразу вибрати відповідний колір або добитися його отримання за допомогою спеціальних барвників.
Покритий маслом паркет легко реставрувати. Дрібні подряпини можна видалити навіть власними силами, відшліфувавши підлогу і покривши його новим шаром масла, а плями відмити спеціальним засобом. Необхідність періодично проводити циклювання відпадає.
Покриття маслом вибирають в тих випадках, коли не можна використовувати лак через підвищену вологість або перепаду температур, наприклад, у ванній кімнаті або на веранді. Масло стане відмінним варіантом для будинку з теплими підлогами і паркетом з екзотичних смолистих порід дерева.
Догляд за паркетом, просякнутим маслом не вимагає особливих зусиль. Раз в шість місяців потрібно провести сухе прибирання з використанням спеціального складу, а для постійного миття існують спеціальні миючі засоби.

Технологія нанесення масла:

Перед покриттям маслом підлогу циклюють шліфувальною машиною в кілька етапів наждачним папером різного рівня зернистості, шпаклюють і очищають від пилу. Потрібно постаратися зробити це якомога краще, тому що огріхи полірування будуть добре видні «під маслом».
Існує два способи нанесення масла: холодний і гарячий.
1. При холодному способі його наносять на підлогу рівним тонким шаром. Після того, як масло вбереться, його втирають в паркет спеціальною насадкою за допомогою плоскошліфувальної машини, і видаляють надлишки.
Зазвичай наносять два шари з перервою для висихання в 5-12 годин, але деякі породи, наприклад бук мають підвищену здатність до вбирання і вимагають не менше трьох шарів.
2. При гарячому способі масло попередньо розігрівають до температури 80 градусів і втирають  розігрітий в підлогу до повного вбирання. Другий шар наносять з проміжком в 2-3 години. Перевага цього методу полягає в тому, що гаряче масло глибоко вбирається в дерево, а значить, паркет буде краще захищений від впливу зовнішнього середовища.

Дотримання технологій , чистота і порядок гарантовані.